Всички сме чували какви ли не митове за различните видове кредити и вероятно, тези, които нямат реален поглед върху нещата, им вярват безрезервно.

Така например, едно от най-разпространените схващания е, че най-добрият вариант е човек никога да не тегли кредит. В това твърдение има известна логика, но само при условие, че сте застраховани от всякакви непредвидени ситуации и те никога няма да ви сполетят.

В противен случай, ако не сте теглили кредит, но ви се наложи спешно да го направите в някакъв момент, то тогава липсата на кредитно досие би се отразило негативно върху вероятността за одобрение на заявлението ви за заем.

В най-добрия случай може да ви бъде отпуснат такъв, но в малък размер, който може да се окаже недостатъчен. И обратно, ако сте ползвали неколкократно кредити и сте ги изплащали в срок, вашият кредитен рейтинг нараства, защото банките и другите финансови институции са се убедили, че могат да ви имат доверие. В такъв случай, дори и ако ви се наложи да теглите голяма сума, тя със сигурност ще ви бъде отпусната.

Друг мит е, че ако не работите на постоянен трудов договор и на висока заплата, не може да ви бъде отпуснат кредит. Това е абсолютно необосновано и практиката показва нещо съвсем различно.

Съществуват много фирми, които се занимават с отпускане на бързи кредити и където условията за получаване на заем са облекчени максимално. Там няма да изискват от вас нито доказване на доходите, нито привличане на поръчители.

Ако не искате да чакате и да губите време по попълване и представяне на различни документи, може спокойно да се обърнете към тях. Особено в случаите, когато става дума за по-малки суми и по-кратък срок на изплащане, това дори е препоръчително, защото няма по-гъвкав финансов инструмент от един бърз кредит.

Той може да бъде изплатен  предсрочно, да бъде разсрочен във времето, ако това е необходимо, или да бъде рефинансиран. Вариантите са много и няма как да бъдете затруднени – просто изберете този, който е най-удобен за вас.

 

 

Comments are closed.