За да изглеждате хармонично и красиво след 40-та си година, добре е да следвате няколко прости съвета от стилистите.

Много жени над 40 години започват да залагат най-вече на класически тоалети, като оставят на заден план оригиналните и свежи модели. Това е голяма грешка. На 40 жената е все още млада и красива, затова е излишно да променя коренно стила си на обличане и да прави така, че да изглежда по-стара.

Като изключим някои прекалено дръзки и подчертано сексапилни тоалети, всичко останало, което модните дизайнери са сътворили, може спокойно да попълни гардероба на една 40-годишна жена.

Добрата новина е, че през настоящия моден сезон дамите могат да разполагат с богат избор от тоалети, които изумяват със своята елегантност и жизненост. Според личните предпочитания всяка жена може да избере своя индивидуален стил, както и да заложи на повече от един, според настроението и според повода.

В никакъв случай не изхвърляйте пастелните цветове от гардероба си, защото ще направите груба грешка. Доказано е, че светлите пастелни тонове могат да свалят няколко години от възрастта на дамата, затова не пропускайте да се възползвате. Всички тоалети в светло бежови нюанси, както и в розово-бялата гама трябва да излязат на предна линия.

Удобството – на първо място

Още един съвет към дамите на 40+, който е свързан с комфорта – време е да поставите удобството на първо място, но не е задължително това да става за сметка на елегантността. Винаги има начин да се постигне точния баланс между двете и вашата задача е да направите именно това.

Изберете такива дрехи и обувки, с които ще ви е удобно и които изглеждат шик. С богатата гама от маратонки, боти, кецове и ботуши това изобщо няма да ви струва големи усилия. Обувките трябва да са стабилни и да ви осигуряват необходимата лекота на движение. Същото се отнася и за дрехите. Отървете се от всички, които ви стягат, притискат и изобщо ви причиняват какъвто и да било дискомфорт. Със сигурност ще намерите модели, които не само са удобни, но и изглеждат супер модно.

Източник: онлайн магазин mes.bg

 

 

Comments are closed.