Отдавна е известно, че хората прекарват в сън една огромна част от живота си, затова когато говорим за интериора на спалнята и нейната декорация, красивият дизайн следва да се възприема като абсолютна необходимост, а не просто като лукс. А за да придадете на тази част от вашия дом повече жизненост и елегантност, непременно трябва да обърнете специално внимание на спалното бельо.

На пазара можете да намерите много примери за качествено и красиво спално бельо, изработено от най-разнообразни материали – памук, вискоза, бархет и други тъкани, които са подходящи и които ще ви осигурят добър и качествен сън. Когато обаче правите своя избор, добре е да се съобразите с вече завършения декор на помещението, като предварително сте наясно какво може да доусъвършенствате с помощта на красивия комплект спално бельо. За да успеете да се справите прецизно със задачата, трябва да вземете предвид няколко основни дизайнерски правила.

И така, времената, в които спалното бельо беше само бяло, отдавна отминаха и днес от витрините ни впечатляват разнообразни модели, решени в богати и наситени цветове. Може би се питате дали може да заложите на толкова ярка гама и няма ли това по някакъв начин да навреди на стилно обзаведената ви спалня. Няма място за тревоги, защото цветното спално бельо със сигурност ще се отрази благоприятно на атмосферата и ще направи стаята да изглежда още по-свежа и ярка.

Един изключително интересен факт е, че според психолозите, хората, страдащи от високо кръвно налягане и тези, които са диагностицирани с повишена нервна възбудимост трябва да заложат на по-скромно в цветово отношение спална бельо. Прекалено ярките чаршафи, пликове и калъфки за възглавници не са предпочитани за тях, поради вероятността да се отразят неблагоприятно върху психичното им състояние. Ето защо е добре те да заложат на спално бельо, издържано в по-спокойни цветове и без драматични контрасти.

 

 

Comments are closed.