Има два вида икономическа криза и стратегията на продажбите във всеки от тях е различна. Нека надникнем зад кулисите и това, какво ни съветват специалистите:

Дефицит криза

Няма продукт, има пари. Производителят трябва да произведе максимално възможното количество евтини стоки. Това ви позволява да увеличите печалбата. Искате ли да имате успешен блог? Време е да започнете.

Пускането на изключителни стоки е преждевременно, масовият пазар е по-изгодно.

Ръстът на производството се програмира от ситуацията, необходимо е да се инвестира възможно най-много в нови технологии.

В днешния свят кризите с дефицит са рядкост, те са местни и краткосрочни.

Криза на свръхпроизводство

Има продукт, няма пари. Производителят трябва да намали цените. Това е най-болезненото, но и най-правилното решение. Всеки, който намали цените по-рано, ще прекъсне задънената врата по-бързо.

Кризите със свръхпроизводството са много по-често срещани и трагични. Сега сме в точно този вид криза.

Какво да не правя?

Не може да увеличите функционалността на даден продукт. Продукт с допълнителни функции няма да се продава по-добре, защото потребителите нямат пари. Нито предишния продукт, нито новият продукт, който е малко по-скъп.

Продажбата на повече стоки за същите пари е лоша опция. Два литра мляко за цената на едно е лош лозунг. Това е така, защото основният потребител живее в постоянна „парична пропаст“. Няма безплатни пари. Днес има само пари за една единица стоки. За в бъдеще няма покупки.

Да продадете продукт и да направите подарък за него е лош вариант; подаръкът обикновено е излишен и вторичен. Купете сокоизстисквачка и вземете килограм ябълки – това няма да реши проблемите с продажбите.

Графичната реклама вече не работи. Потребителят „не е дебел, за да е жив“. Може да покриете целия град с реклама на апартаменти по 1,5 хиляди долара на метър, но това няма да ви продаде апартамент.

Какво да правя

Намалете цените. Най-малко 20-30%. Няма да има отскок. Търсенето няма да се върне на предишното си ниво поне още една година. Без да понижавате цените и да получавате реални пари, вашият бизнес няма да оцелее.

Участвайте в целенасочена реклама. Без реклама, потребителят няма да знае какво може да закупите по-евтино и няма да ви донесе желания паричен поток. Колкото по-точно достигнете до потребителя, толкова повече безплатни пари ще имате.

Намалете разходите. Изрежете всички области, с изключение на новите разработки и продажби. Производството може да бъде подновено много бързо благодарение на технологиите. Търговска мрежа – Не можете да реанимирате. Инвестирането на получените пари в продажби и нови технологии.

След няколко повторения ще получите работещ механизъм без излишък и с положителна рентабилност.

Основното нещо е да не спирате, това ще е много по-трудно.

Екипът на VirtualAssistans.com ви желаят Успех!

Comments are closed.