Често пъти натоварени в службата и останалите ангажименти не отделяме в много време за кухненското почистване. Когато започнат да зачестяват тези моменти боклукът и мръсотията се натрупват. Аз Божил предлагам коректно почистване.

Ето и някои съвети за бързо и лесно справяне с някои от проблемите в дома:

Как да се отървете от миризмата на риба

Пържена риба е вкусна храна и основен източник на фосфор. Освен това има много устойчива миризма, която остава, дори и след измиване. За да се отървете от нея, избършете мръсните съдове с кърпа, навлажнена с оцет. Изплакнете и измийте с почистващ препарат в топла вода, изплакнете добре.

Измиване на стъклени съдове

Най-лесният начин за измиване на стъклени съдове. Стандартните инструменти са подходящи. Основното правило тук е да се избегнат резки промени в температурата и физическото въздействие. Избършете съдовете, след измиване. Това ще премахне петната.

Как да почистите съдовете от загаряния

Често тигани и тенджери страдат от изгаряне. Да ги избършете с обикновена кърпа е задача с повишена сложност. Но ако сварите изгорели ястия в голям съд с вода от 6-8 супени лъжици. л. сол и след това оставете да изстине. После самото измиването на изгарянето ще стане много по-лесно.

Как да запазите яркостта на съдовете

Боядисаните съдове могат да загубят яркостта си с течение на времето, и всичко това заради агресивната химия. Използвайте естествени и по-меки биологични продукти, а чиниите, приборите, чашите и посудата ще изглеждат като нови за дълго време.

Кристално чисти

Кристалът изисква специални грижи. Той е много крехък и лесно се затъмнява дори от топла вода. Измийте кристалните стъклени съдове в хладна вода със сода и изсушете добре с мека кърпа.

Грижа за глинените съдове

В глинени съдове, ястията са много по-вкусни, но също така попиват по-добре миризмите. Измийте със сапунена вода или сода, оставете да изсъхнат напълно, само след това може да покриете и приберете на рафта.

Ако миете съдовете навреме и правилно, ще е трудно да ги различите от новите. Отървете се от планините мръсни чинии и изгорели тигани, с нашите съвети. Сами се убеждавате, че всичко в кухнята ви може да е много просто.

Comments are closed.