Closed

Почистване за мързеливите

февруари 22nd, 2020 / / categories: За дома /

По време на работа, готвене и отглеждане на деца невинаги имаме време да поддържаме ред в къщата. Няма, от какво да се притеснявате, защото почистването не е основна задача на жената. Общото почистване може да се извършва на всеки 3-4 седмици. В този случай може да свържете с процеса и с други членове на семейството.

Може да видите и за услуги по Почистване на апартамент с отпадъци в София.

И за да поддържате реда и комфорта в къщата през цялото време, ви предлагаме да запомните няколко трика. Сигурни сме, че те значително ще улеснят живота ви!

Домашен текстил

Винаги дръжте на склад резервен комплект спално бельо и друг текстил. Например калъфките за възглавници в хола, килим и завеса в банята и дори престилка за кухня.

Миризмата и външният вид на прясно изгладен текстил придават усещане за чистота и ред в къщата. Прането, без гладене е най-добре да бъде скрито в килер или скрин, далеч от очите.

Декор за мебели

От една страна, многобройните рамки, фигурки, ковчежета и лампи са допълнителни прахоуловители, с които не може да се справите много бързо. От друга страна, празното пространство привлича боклук.

Например, нощно шкафче в коридора е постоянно осеяно с ключове и монети. Но ако всичко това е разопаковано в кошници, кутии и нощни шкафчета, картината ще стане много по-ярка и приятна.

Всичко на мястото си

И не забелязахте, че колкото по-трудно е да намерите моп през уикенда, толкова по-често миенето на пода се отлага с няколко дни. Не провокирайте и направете почистващото оборудване възможно най-достъпно и близо до необходимите места.

Керамичните почистващи препарати са в банята, гъбите са в кухнята и постоянно поддържайте един и същ моп на едно и също място.

Хартиени кърпи

Използването на хартиени кърпи ще гарантира стерилност и спретнатост в дома ви. Преценете сами, обикновено в кухнята има около 3 вафлени кърпи, които при интензивно ежедневно готвене трябва да се мият на всеки 3 дни.

Да ги използвайте за дълго, просто няма смисъл, тъй като те вече са усвоили мазнините. Същото се отнася и за меките кърпи в банята за ръце и лице.

Затрупани места

Няколко дни, след почистване обърнете внимание на местата, където нещата се натрупват най-много . В спалнята на стола има дрехи, в коридора има планина от обувки, а на скрина има ключове и всякакви боклуци.

Това се отразява негативно на цялостния външен вид на къщата. И можете да решите проблема с допълнителна кука, нощно шкафче за обувки и кошница за малките неща.

Асистенти на домакинята

Техническият прогрес значително улесни живота на съвременните домакини. В нашия век има удобни и достъпни уреди за почистване на къщата: прахосмукачки, перални и съдомиялни машини, сушилни и уреди миещи прозорци.

Помислете за закупуването на това, което ви липсва. Помислете, обаче дали тази техника ще е от полза или ще лежи като боклук на вашия балкон.

Аромати в къщата

Запушената и застояла миризма ще създаде неувереност у домакинята, затова проветрявайте всяка стая всеки ден, дори ако навън е студено. Достатъчно е да отворите прозореца за 15-20 минути, за да освежите въздуха в стаята.

Също така, препоръчваме да подредите ароматизирани свещи и етерични масла с мирис на игли или цитрусови плодове. Те дават на въздуха свежест.

Ако спазвате поне половината от тези правила, комфортът и редът ще се подобрят забележимо. Така домът ви ще е подреден и удобен за семейството ви.

Comments are closed.