Closed

Правила за миене на съдове

февруари 21st, 2020 / / categories: За дома /

Когато мием чиниите, рядко се замисляме за вредата, която можем да нанесем. Гъба и специален инструмент – какво още е необходимо? Всъщност всеки предмет се нуждае от собствен подход.

В тази статия ще ви кажем как правилно да миете съдовете, така че да запазят красив външен вид и да издържат достатъчно дълго. И нашите съвети значително ще улеснят този досаден, но необходим процес. Тук може да се информирате и за Цена за извозване на кухня.

Трикове за миене на съдове с безопасни почистващи препарати

Когато почистващият препарат е свършил и трябва да миете съдовете, на помощ ще дойдат алтернативни методи. С елиминирането на мазна плака и различни петна, горчица на прах ще свърши отлична работа. Содата е добра за блясък, а освен това замества почистващото средство. Използвайте оцет за отстраняване на миризми и петна.

За блясък по лъжиците

Често срещаме проблем, когато след измиване вилиците и лъжиците стават мътни или на петна от капките вода. За да възвърнат предишния си блясък, е необходимо да почистите съдовете за хранене с малко количество сода, да ги изплакнете и избършете на сухо със салфетки.

Как да почистите емайлирани съдове

Емайлираните съдове изглеждат много добре, но в същото време са много податливи на физически повреди. И ако храната изгори по дъното, това вече е сериозно изпитание. В този случай, често е строго забранено използването на твърди перални. В такива случаи, налейте малко студена вода, добавете щипка сол и сода и оставете за няколко часа. Изплакнете добре с топла вода.

Плаката от кафе

Истинските ценители смятат, че най-вкусното кафе е приготвено по турски. Но с течение на времето по стените му се образува неприятно тъмно покритие. Да се ​​отървем от него е доста просто. Сварете лимоновата вода за няколко минути в зацапания съд и покритието ще изчезне.

Надяваме се тези съвети да са ви от полза и да използвате често!

Comments are closed.