Днес можете да разгледате хиляди снимки с обзавеждане за баня, които отразяват дизайнерски подход, нови решения, нови продукти за баня и т.н. Когато обаче се вгледате по-детайлно в самите образи ще видите, че при много от постановките и композициите водещо е вдъхновението.

То обикновено се случва когато собствениците са решили да превърнат банята си в нещо красиво, стилно и функционално – помещение което да превърне интимната част от ежедневието в едно прекрасно изживяване за сетивата.

Вдъхновението може да ви отведе в различни посоки. Един ден можете да искате да заложите на нови модернистични идеи с поставяне на футуристични аксесоари за баня като част от обзавеждането. На другия може да се вдъхновите от снимки, които гледате в нета и които показват решения сходни на това, което имате като размери и параметри във вашата баня.

Почитатели сте на белия цвят като абсолютна класика в банята, но искате нещо ново като разпределение. Тогава на помощ идва минималистичният дизайн, опростяването на пространството, подчертаването на линиите. Искате нестандартни плочки около душа, или дървени мебели в банята?! Това са само няколко от посоките, в които може да ви отведе вдъхновението.

В един момент обаче то трябва да спре, за да можете да се върнете към практичните решения, които неизменно съпровождат процеса. Важното е да намерите правилния баланс. Добре ще бъде да запазите това, което ви е вдъхновило най-много за интериора на банята, но и да го съчетаете с това от което най-много се нуждаете, за да създадете най-добрите условия за всички, които ще ползват банята.

Няма точен момент за вдъхновението, то може да ви връхлети когато разглеждате тематични снимки с дизайн за баня, но и когато се разхождате навън и просто си мислите от какво имате нужда да промените в интериора. Вдъхновението може да дойде след посещение на спа-център или просто от разговор със семейството. Когато обаче то се появи, неизменно ще го усетите. Вземете най-доброто от идеи, които ще ви дойдат тогава, сравнете ги с бюджета, с който разполагате и така ще знаете какво ще можете да реализирате.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Comments are closed.