Банята е помещението в дома, което предлага най-много предизвикателства пред собствениците откъм обзавеждане, подредба, декор и т.н. В този смисъл хората изпитват затруднения относно най-добрия избор и конфигурация на различните елементи в обзавеждането. Ето 5 свежи идеи, които винаги работят, когато предстои ремонт или инсталация на нови елементи в интериора.

Подови плочки за баня в по-малък размер.

Вярно е че днес на мода са все по-големи по-размер подови плочки, които са калибровани и създават безшевно пространство.  Когато обаче поставите подови плочки в по-малък размер с класическата фуга, то създавате предпоставка за по-малко бели, които могат да се случат заради мокър под. По-малките плочки с фуга са по-малко хлъзгави, защото водата се попива във фугите.

Плочки имитиращи различни материали от природата.

Днес индустрията е създала различни плочки, които имитират повърхности като дърво, мрамор, цветни камъни, дори текстилен ефект. В този смисъл макар облицована с плочки, банята ще има съвсем различен вид, от този който класическата керамика предлага.

Баните в семейства с повече членове е добре да имат повече складово пространство. То се постига най-добре чрез поставяне на мебели за баня с повече  отделения. В зависимост от размерите на помещението се избират и най-подходящите модули.

Мебел с голям плот около мивката, дава възможност за екстра поставяне на важни тоалетни аксесоари и дори декоративни елементи. Нужно е обаче да прецените колко свободно място имате за такава инсталация, за да можете да планувате какво може допълнително украси този плот,

Ново осветление за баня е нужно да се постави ако изпитвате затруднения в ползването на банята заради намалена светлина. Това определено се отразява на дейностите в банята, а може да доведе и до неприятни травми. В този смисъл можете да консултирате специалист дали и как нови осветителни тела ще помогнат да се реши проблемът с по-малко светлина.

 

Източник: keramo-bg.com

Comments are closed.