В съвременния свят не всяка ново формована клетка на обществото може да си позволи отделно жизнено пространство. Много двойки, след сватбата не са в състояние да платят крупна сума пари за нает апартамент и предпочитат да живеят под един покрив с родителите си или с родителите на партньора си.

Предимства и недостатъци на съвместното съжителство на младоженци с родителите след сватбата

За това, когато се настаняваш в нов дом, научете от тук:

Разбира се, в съвместен живот с родителите на един от съпрузите има, както значителни предимства, така и значителни недостатъци.

Така, живеейки с родители, младо семейство може значително да спести семейния бюджет. Най-често разходите за поддръжка на жилища в този случай се поемат от родителите. Младоженците нямат спешна нужда от закупуване на кухненски прибори, големи домакински уреди (например пералня). Това дава възможност на двойката постепенно да спести пари на почивка или на бъдещия си апартамент. Много често тези плюсове се оказват минуси за хората, които току-що са регистрирали отношения. Живеейки при пълна сигурност и знаейки, че роднините ще помогнат в трудна ситуация, двойката престава да бъде независима и не знае как да планира своите приходи и разходи.

Как да живеем млади и родители заедно:

Научете повече за Отношенията между младите и старите

Живеейки с близки хора, може да сте сигурни, че те няма да откажат помощ в процеса на отглеждане на внуци или домакинство. Подобни предимства, обаче далеч не се харесват от всички. И така, две домакини може да не споделят пространството в къщата и да не споделят гастрономическите предпочитания на своя нов роднина. Много често на снахата изглежда, че методите, които свекървата или свекървата прилагат в процеса на отглеждане на детето си, са абсолютно неприемливи и жестоки.

Родителите, мъдри от житейския опит, знаят отговорите на много въпроси и могат да научат децата си много. Съветът обаче е добър само, когато имате нужда. Прекомерната грижа, често изглежда като немислимост и разваля отношенията между две семейства. Когато дава съвет, родителите трябва да помнят, че той трябва да се изразява само в доброжелателна форма, а не да представлява заповед, изискваща незабавно изпълнение. Самите млади хора могат да решат, дали да слушат или да предпочетат да действат по свой начин.

Ако взаимното разбиране и хармония царува в семейството на съпруга или съпругата, това със сигурност ще се превърне в отличен пример за подражание на булката и младоженеца. Новосъздаденото семейство може да научи много от тези отношения и да разбере как да създаде свой собствен кът от рая на земята до любимия човек. Нещата са по-лоши за тези двойки, които поради материални обстоятелства са принудени да живеят до не толкова благополучни родители.

Източник: ИнтерПолезно.com

Comments are closed.