Питали ли сте се: Що е то SEO оптимизация?

Със сигурност сте чували за популяризацията на търсачката на сайта. Въпреки, че не сте запознати с този език, трябва да знаете много добре, че има търсачки (Yandex, Google, Rambler и други), които дават на потребителите списък със сайтове, в отговор на входящи заявки по конкретна ключова дума. Така някои сайтове отиват на челни места в търсачката, а някои могат да бъдат намерени само, чрез сканиране на няколко страници.

Това е промоцията за търсене (или, както се нарича оптимизация за търсачки на сайта), която просто служи за превръщането на сайта в най-добро място или ТОП.

По-научно, оптимизация SEO – Search Engines Optimization е набор от мерки за подобряване положението на сайта.

Защо фирмата Ви се нуждае от SEO оптимизация?

Ако в близкото минало интернет е използван основно за намиране на информация, днес ситуацията се промени много. Покачващият се брой потребители на интернет, нови технологии (комуникацията с целевата аудитория чрез уебсайта, система за плащане, чрез интернет, възможност за поръчки он-лайн и т.н.) и всякакви фактори, които правят интернет мощен маркетингов инструмент и място за продажби.

Популяризирането на интернет може да бъде ефективно за всяка една компания, чиято потенциална аудитория търси подобни продукти или услуги в Интернет. Според статистиката потребителите на интернет нараства всяка година. Днес все повече хора използват Интернет. И това е много привлекателно за бизнеса.

Помислете само за хилядите и може би десетки и стотици хиляди хора, които могат да търсят продуктите ви всеки ден и да намерят вас сред конкурентите!

Ето една причина да започнете оптимизация на сайта си още сега.

Защо сайтът Ви трябва да бъде на първи места в търсачките?

Съществуват няколко причини за това.

На първо място, водещите места в търсачките могат да се сравняват с престижните райони на града. Обикновено клиентът получава първото впечатление от компанията, преди да посети организацията, знаейки къде се намира. Колкото по-престижен е районът, толкова повече доверие клиентът храни, толкова шансът той да ви избере нараства. Стереотипът работи: ако фирмата се намира в сърцето на града, тогава тази фирма процъфтява. Също така, този стереотип работи за популяризирането на SEO. Сайтовете в ТОП са най-уважаваните сайтове.

На второ място, доброто местоположение привлича много по-голям брой посетители. Ако търсачката издаде сайта на компанията на четвъртата страница и на, по-малко от 2% от потребителите има търпение да се развива на тази страница.

Следователно се покачва вероятността сайтът да попадне в класацията на търсещите машини.

Когато се нуждаете от сео услуги eXtremeSEO са насреща. Не се колебайте да попитате за всичко, което ви интересува, да направите проект и да стартирате своя бизнес в Интернет. Професионалистите знаят как да ви помогнат.

 

Comments are closed.