Преместването може да бъде една от най-страшните задачи, особено ако не намерите помощта на хамали. Има само толкова много да се направи – между опаковане, организиране и почистване, че целия преход може да се организирана като подвижна система. По този начин, вашия преход към новия дом ще бъде по-лесен и по-ефективен. Помислете и планирайте цялата работа около извозване на мебели.

Започнете опаковането

Въпреки, че може да изглежда проста задача, за някои хора местенето и изхвърлянето на стари мебели може да е истинско предизвикателство.

Няколко седмици преди преместването, започнете сортиране на неща и опаковане на предмети, които не се използват често и в продължение на няколко месеца. Някои примери са празнична украса, спортно оборудване, настолни игри, както и допълнителни одеяла, специални елементи, фото албуми и украшения също могат да бъдат опаковани от по-рано.

Това също е лесен начин и повод да обходите вашия килер или мазе.

Сортиране

Когато започнете пакетиране, сортиране на стари и непотребни неща, имайте предвид, колко от нещата бихте използвали на новото място и от кои от тях бихте се лишили окончателно.

Дръжте всичко, което ви е нужно по-достъпно

Един трик, който може да направите в своя ход по-лесно е да продължите с опаковъчните елементи, от които не се нуждаете. Нещата, които ще трябват в новия ви дом трябва да бъдат опаковани, а за да е по-лесно разопаковането им нека бъдат етикетирани. Неща като чинии, прибори, хартиени кърпи, няколко инструменти за почистване ще трябва да се нанесат веднага в новия дом. Използвайки този метод, когато започнете да разопаковате всичките си кутии. Методът почистване на апартаменти и за етикетиране прави това много по-лесна задача.

Етикета върху кутии

Изберете система за етикетиране на кутии. Ако опаковате всичко в кутии, просто напишете върху кутиите с перманентен маркер. Ако вземете чували, чанти или контейнери за многократно използване, обозначете ги с тиксо и след това напишете върху лентата с перманентен маркер. Вашата система за етикетиране може да бъде основна или супер организирана, в зависимост от това какво предпочитате.

Опаковайте чупливите предмети в плат

Когато опаковате използвайте хавлии, чаршафи и дрехи. Така едновременно ще предпазите чупливите предмети и ще изпилвате максимално пространствата за нещата от текстил.

Лесно и организирано може да движите всичко от дома, а когато се налага изхвърляне на стари мебели или носене на тежки и обемни неща, винаги може да се доверите на специалисти по товарите. Вижте повече за почистване на дворове.

 

Comments are closed.