Ако за вас е трудно да избегнете да ядете на бюфети, то поне се научете как да се храните правилно. На заведения за бързо хранене, ресторанти, пицарии и бюфети има високо ниво и избор на храна, което за много хора се казва не по-силите да контролира себе си.

Възможно е на тези места да се предлагат и нискокалорични ястия или здравословни храни, но те са значително по-малко. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да избегнете преяждане по време на шведска маса.

Пийте вода

Винаги започвайте хранене с голяма чаша вода. Ако такава не се сервира в големи чаши, то изпийте най-малко четири до пет чаши вода. Това ще ви помогне да запълни стомаха си, преди основното хранене много. Често хората бъркаме усещането за жаждата и глад. С приема на много вода ще създадете идеята, че вече сте пълни.

Не гладувайте

Ако знаете, че ще посетите шведска маса, никога не ходете там с празен стомах. Ако не сте яли през деня само да храненето на бюфета може да провокира поглъщането на по-големи количества. След като решите да не се ядете цял ден, ще бъдете  склонност към неконтролируемо ядене. Докато сте гладни провокирате ниски нива на кръвна захар. Това засилва глада и в крайна сметка ще бъде грешен избор, след като става въпрос за консумиране на храна. Когато ядете високи калорични храни, ще вземете и много калории, което определено не е здравословно за вас. Изберете по-леки ястия през целия ден.

Отказ за плодове в десерта

Кой не обича пудинг, или шоколадов мус в торта? Всеки обича да хапне. И все пак, ако искате да се избегне внедряване на повече калории, мазнини и захар, вероятно ще трябва да избягате яденето на такива десерти. Много разбираемо е да искате да прекратите с бюфета и да потърсите нещо сладко. За да направите това, трябва да се ядете плодове вместо калорични десерти. Плодовете са за хора, които искат да намалят теглото. Нещо повече, плодовете като ябълка трябва да се консумират за кожата. Те съдържат влакна, които ще създадат усещане за пълен стомах. Допълнителен бонус е фактът, че ще получите нещо сладко за ядене в края на основното.

Научете от тук:

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/

 

Comments are closed.