Миналата година си направихме една страхотна почивка в Анталия, като по препоръка на наши приятели се спряхме на оферта от www.alfatour.bg
Решихме, че самолетните почивки са по- добрия вариант предвид разликата във времето да стигнете до крайната си дестинация и хотел, и останахме страшно доволни.
Изборът на конкретен хотел е въпрос на възможности, желание и приоритети. Най- добре е след като изберете хотел да прочетете мненията за него из интернет. Ако няма мнения по- добре се спрете на друг хотел. Или е твърде нов или не е за говорене- и в двата случая не си заслужава.
Ние решихме, че след кацането на летище Анталия не ни се друса още 2 или 3 часа с автобус до Сиде или Аланя (които, обаче по- нататък със сигурност ще посетим, защото отзивите за тях са само суперлативи) и за това се спряхме на хотел в близкия до самата Анталия квартал- Лара. С две думи на 10 км от летището или максимум 1 час след кацане на самолета. Самият квартал представлява гъсто разположени един до друг общо взето пет звездни хотели. Както голяма част от 5 звездните хотели в Турция те имат гръмки имена и са най- ярки представители на думата „кич“, но пък ние смятаме, че точно в това е част от очарованието на Турция и квартала много ни допадна за разходка или по главната улица, от която се виждат входовете на хотелите, или по плажната ивица, от която пък се вижда другата им страна.
Кварталът е добре снабден с градски транспорт (нещо като маршрутки), в случай, че предпочитате да не се възползвате от предложенията за организираните екскурзии в хотела.
Ние решихме, че освен излежаване на плажа трябва да посетим поне няколко забележителности и започнахме от най близката- долния водопад Дюден. Водопадът не е Ниагара, но е много красив и пада директно в морето, определено си заслужава да се види. Както подсказва името му има и още един водопад- Горен Дюден. Той се намира на около 12 км от Анталия и е дори по- красив. Намира се в парк и човек може да мине в пещера зад водопада. Също горещо препоръчваме.
В случай, че сте любители на древните разкопки и останки сравнително наблизо са древния град Перге и внушителния Аспендос.
В недалечния Белек има хотел, в който има цял воден парк- Троя, както и шоу с делфини и бели китове- също много интересно.
След една седмица прекарана в редуване на атракциите на нашия хотел, плажа и разходки по древни и модерни места с две ръце гласуваме, че отново бихме се върнали в Анталия с Алфатур.

Comments are closed.