От мини палачинки с крокети от автомат, Амстердам предлага на всеки гладен пътник изобилие от уникални кулинарни изживявания. Не се прибирайте вкъщи, без да сте опитали поне една от тези традиционни холандски храни или опитайте нещо местно в restaurant plovdiv:

Bitterballen – ако вече сте излезли на по няколко питиета и сте забравили да вечеряте. То тез 8% белгийска бира започват да оказват своето влияние. Какво да правите? Отговорът е в bitterballen. Предлагат се дълбоко пържени хрупкави кюфтета, които традиционно се сервират с горчица за потапяне – те са най-доброто в холандски кръчма за закуски и могат да се намерят в менюто на повечето Амстердамски питейни заведения.

Stroopwafel – ако се опитате какво холандски сладко лакомство да изберете, то отговорът е един – stroopwafel. Представлява две тънки вафли поставени в един слой от сладък сироп. Тези вкусни деликатеси са най-добри, когато се сервират топли и могат да се закупят дори от улицата.

Дебели холандски картофки – това в никакъв случай не са просто някакъви картофки. Доверете се. Може да видите тези дебели картофки наречени patat или пържени картофи за менюта и традиционно те ​​се сервират в горещо хартия намазани, с каквато и да е вкусна гарнитурата. Попитайте за „patatje oorlog“ за парче от фъстъчено сос, майонеза и лук или „patat speciaal“ за микс от къри, кетчуп, майонеза и лук.

Raw херинга – може да звучи малко страшно за непосветените, но всеки посетител да Амстердам трябва да го опита. Ще забележите херинга на колички, която си е типичен Холандски специалност из целия град. Рибата се сервира в малък сандвич  с кисели краставички и лук. Най-доброто време да се опита суровата херинга е между май и юли, когато херингата има най-сладък вкус.

Kibbeling – ако не сте достатъчно смели, за да опитате суровата херинга, то заложете на дребна рибка kibbeling. Обикновено треска. Тя също е толкова вкусна, колкото изглеждат, и обикновено се сервира с ароматен сос и лимон.

В случай, че информацията не е била достатъчна или ви се струва твърде невъзможна, то насладете се на професионализма в обслужването на бар пловдив.

Comments are closed.