Всички ли знаете какво superfud? Това спортист, който използва само продукти, които стимулират синтеза на тестостерон!

Според специалистите, за да се постигне максимален ефект от обучението на един спортист, то той се нуждае от анаболен хормон, тестостерон. Обработката на сухо тегло и изгарянето на мазнини зависи от количеството на тестостерон в кръвта. Методите за увеличаване на естественото производство на тестостерон могат да бъдат полезни не само за жени, но също така и за мъже. Предвид факта, че женското тяло синтезира по-малко тестостерон, отколкото мъжете тази тема е полезна и за двата пола:

Добрата новина е, че най-доброто решение за изграждането на мускулите може да се крие в една „екскурзия“ до супермаркета. Може да опитате и с посещение на магазин за хранителни добавки. В края на краищата, науката постоянно ни дава нови доказателства за конкретната храна и голямо количество природни стимулатори на тестостерон, както и за полезните ефекти, които имат върху мускулите. Ето и списък от 6 продукта, покачващи нивата на тестостерон:

  1. Скариди – доставят витамин D, който е тясно свързан с тестостерона. Според учени от Харвард института за обществено здраве (Бостън), високите нива на витамин D при мъжете корелират с висока тестостерон секреция. По този начин, като основната идея се залага на факта, че всеки професионалист, който си е поставил за цел да помпа мускули, не трябва да пренебрегва витамин D.

Много хора, за съжаление, страдат от недостиг на витамин D по време на студения сезон, което може да доведе до рязък спад на тестостеронната секреция.

Други източници на витамин D включват яйца, рибено масло, сьомга, херинга, скумрия, сардини.

  1. Тиквени семки

Цинкът е микроелемент, който участва в хиляда ензимни процеса в тялото, включително реакции, които засягат производството на тестостерон. Отличен източник на този компонент са тиквени семки. Според изследването, публикувано в списание „диететика“, може да се заключи, че мъжете с дефицит на цинк в диетата има понижено ниво на тестостерон. Тиквените семки са чудесен източник на цинк – материалът участва в синтеза на тестостерон и различни други ензимни реакции, в това число доставя важни аминокиселини.

  1. Кокоси

Кокосът е наситен източник на мазнини, който участва в производството на тестостерон. Ето защо, кокос се препоръчва в proteini диета и може да повиши нивата на тестостерон до високи нива, дарявайки вкус на тропически остров.

  1. Пшенични трици – те са отличен източник на магнезий. Към тях се отнасят пшенични трици, фасул и фибри. Според резултатите от проучвания, които са били направени от турските учени заключили, че повече циркулиращ тестостерон има в организма на хората, получаващи храна с по-голямо количество магнезий.
  2. сирене рикота

Желаещи да увеличат своите мускулна маса, момчетата и момичетата могат да използват лазаня, в основата, на която е отличен източник суроватъчният протеин. Едно скорошно проучване, проведено от експерти от Университета на Кънектикът, показва, че в тялото на човека, приемащи суроватъчен протеин има по-малко фиксирани хормона на стреса кортизол по време на силови тренировки. Научете повече и за креатин прием.

  1. Ягоди – те имат благоприятен ефект върху спортните постижения, доставяйки големи дози Витамин С. В резултат на прилагане на анти-оксидант във високи дози става намалена секрецията на кортизол в отговор на процеса на изтощителни тренировки.

Други източници на витамин С са портокали, киви, ананас, грейпфрут, домати, зеле, червен пипер, броколи.

Comments are closed.