Един от много популярните методи за изолация в домашни условия е използването на минерална вата. С нея може да се пести енергия, а енергийната ефективност е все така обсъждана тема през последните години.

С ясната идея да получим компактност, комфорт и прецизно изпълнение, потърсихме и отговорите на някои от най-задаваните въпроси, сред специалистите по окачени тавани и саниране на сгради.

Защо минералната вата е сред най-предпочитаните материали за изолация.

На едно със стиропора в изминалите години този строителен материал е много предпочитана естествена суровина. Той се изработва от камък или стъкло и гарантира трайност. Освен това с тази изолация се гарантира дълготрайност в течение на времето.

Друго предимство на термоизолационна вата е, че е звукоизолиращ. Тук обаче, за разлика от стиропора, който е незапалим материал и се ползва широко за направата на фасадни системи.

Колко енергия ще спестим, използвайки изолационни материали при саниране на сграда

За да се изчисли с точност изразходвана и спестена енергия, трябва да се направи справка с разхода преди и след монтажа на такава. Въпреки това разлики ще има, а те ще са в плюс за домакинството.

Изолационните материали могат ли да се монтират върху неравни повърхности.

Преди да се започне работа по монтажа и саниране се правят редица измервания. Ако съществуват неравности те се отстраняват, в случай, че са големи или се работи по тях, в случай на малки дефекти.

При по-специфични въпроси и колебания за монтажа винаги трябва да се потърси компетентното мнение от специалист. Вижте повече и за методите използвани при окачени тавани цени.

Comments are closed.