Пчелното млечице е продукт използван от пчелите за храна на новите пчели, а също така и на Царицата. Използването на пчелно млечице намира широко приложение в източните медицински практики. Този продукт все още не е изследван напълно и не може да се определи какво точно съдържа. Той е уникален сам по себе си продукт и самото му предназначение говори, че той е силно калоричен и нужен за пчелите.

Може да използвате пчелно млечице само в случай, че не сте алергични към него. В противен случай е особено опасно и непрепоръчително. Други странични ефекти (освен алергични реакции) към този момент не са известни.

Други полезни продукти от пчелите е цветния прашец. Както става ясно от наименованието, те го събират от цветовете на растенията. Цветния прашец е особено важен за пчелното семейство. Той бива използван в най-различни дейности – за приготвяне на храна за новите пчели, за храна на Царицата (пчелата майка), за приготвяне на восък.

Във всички тези неща присъства цветния прашец. Освен за пчелите, той може да се използва и за хората. Намерено е предназначение при лекуване на различни заболявания, за подобряване на състоянието на организъма, за засилване на имунитета и т.н.

Много хора не знаят, че прополиса всъщност е пчелен клей. Ако искате да научите повече информация за този уникален продукт от пчелите, може да прочетете в интернет. Само буквалния превод на думата прополис говори достатъчно за неговите мощни функции – „защита на града”. Може да се снабдите с прополис от всеки пчелар който се занимава с отглеждането на пчели.

Кестеновия мед е известен с това, че е особено богат на фруктоза. Ако прочетете повече информация за кестенов мед, ще разберете и още нещо интересно за него. Той буквално не кристализира, за разлика от останалите видове (или поне няма да кристализира скоро). Подходящ за много видове кулинарни рецепти.

Comments are closed.