Има много фактори, които е добре да се вземат предвид преди покупката на климатик. Климатиците се различават по цена, енергийна ефективност и капацитет на охлаждане. Съвременните климатици имат много допълнителни функции за сравнение, преди да се направи точният избор. Видът на климатик, който е точно за вашия дом също зависи от големината на вашата стая, прозорец или отвор в стената и се изисквания за монтаж.

Проучете как да си купите климатик, за да изберете елемент, с който ще спестите пари и енергия, като същевременно поддържат пространство у дома приятно:

Търсете климатик в по-хладните месеци. Много марки са по-склонни да се продава и на промоции, когато отоплителният сезон започне.

Решете между прозоръчен, преносим или сплит климатик ще избирате. За разлика от единиците за прозорец, преносимите устройства не трябва да бъдат монтирани в един прозорец. Те обикновено са на колела и вентилират през маркуч поставен на самия прозорец. Стенните модели известни като сплит система са елементи поставени в дупки и монтирани на външни стени.

Изберете климатик с добра охладителна мощност за пространството. За целта съобразете пространствата и единицата на мощност на климатика. Ако тя е с твърде висок капацитет на охлаждане за пространството може да се изключи и по-често.

Проверете капацитета на охлаждане – това се измерва в BTUs за един час; високите BTUs означават повече капацитет на охлаждане.

Сравнете рейтинг на енергийна ефективност (EER) на климатици. ПЕР е необходим да се покаже каква икономичност може да предложи съвременният климатик. Съоръжения с по-високи рейтинги EER използват по-малко енергия.

Предложния с качествен монтаж:

Comments are closed.