Актуален въпрос, който вълнува много хора, гласи следното: „Възможно ли да научите повече от един език в едно и също време и ако е така, как трябва да го правите“. Отговорът е да, това е напълно възможно да научите повече от един език в едно и също време.

И ако все още се чудите, защо ви е да учите повече от един език в един период, то ето ви поне 3 алтернативи:

  1. Никога не бързайте да изучавате чужди езици.
  2. Изберете този език, който най-силно ви впечатлява и отделете за него толкова ангажиране в процеса на обучение, че да нямате никакво желание да се занимавате с други.
  3. Обучението само на един език може да ви даде възможност да усъвършенствате всичко, което научавате.

Ако все пак търсите начини да учите повече, ето и някои насоки:

Съвременният свят е обсебен от манията „тук и сега“, която е особено вредна за изучаването на чужди езици. Не е чудно, че на италиански, както и в много други езици, една дълга поредица от притчи съществува във вредни ефекти, които оказват отражение и върху живота ни. През първите шест месеца на учебния процес са много деликатните неща във всеки един език, на които всеки ден трябва да се обръща внимание.

Време е лукс, затова започнете с изграждане на ядрото на език

Процесът на езиково обучение включва използване и запаметяване на думи, структури и звуци; Въпреки това, емоции, цветове, образи и спомени също са участници и могат да допринесат за това. Придобиване на този език в центъра на ядрото е изключително важно, ако човек иска да запази езика жив в главата си, дори дълго след като не се използва. Нещо повече, това отнема време да се изгради цялото ядро на език, така че с ускорение на процеса по обучение с по няколко езика може да провокира припокриване в различните езикови ядра.

Оптимизиране на времето – внедряване в нов език не е пречка дори прецизиране. Номерът е да има умения за управление своевременно. Чрез опити и грешки, сами може да намерите по-устойчив график, за да научите повече от един чужд език.

Вашият коментар