Докато пазарът на тихи климатици непрестанно се разширява през следващите няколко години, собствениците на жилища все още имат десетки възможности за избор, за да се намали нивото на шума в домакинствата. Централни, преносими, прозоречни климатици предлагат все по-тихи режими на работа, икономичност, ефективност при екстремни атмосферни условия и най-вече са на достъпни цени.

Такива са модели климатици Daikin FTXV25AB/RXV25AB OKI COMFORT.

Алтернативно, собствениците на жилища могат просто да се променят някои настройки за по-нататъшно намаляване на шума.

В избора на подходящ климатик, специалистите дават и някои насоки над кои неща конкретно трябва да наблегнем.

Съвременният климатик трябва да предлага красив дизайн, но едновременно с това да охлади единична стая или дори няколко помещения. Ефективно те обикновено изискват и допълнително охлаждане под формата на прозорец или преносими климатици.

По-голямата част от оборудването е разположен на открито, но пещта генерира шум в стената, а вентилаторът също допринася за подобен шум. Въпреки това, те са много по-лесни за инсталиране и запазват голяма част от предимствата на изолация характерни за централен климатик.

За собствениците на жилища с ограничен бюджет, прозоречен климатик не отстъпва място. Те струват само една малка част от цената на нови централни климатици и не се нуждаят от експертиза, за да бъдат инсталирани или премахвани през зимата.

За съжаление, прозоречни климатици са склонни да бъдат по-силни, защото целият агрегат се разполага около рамката на прозореца. Собствениците на жилища също могат да ги пуснат в помещения, което ще осигури и най-голяма полза. Някои модели на климатици са способни да охладят спалня до комфортна температура, без да внасят шум.

Прозоречни отвори заемат около 8 инча от пространствата на прозорец вместо 18-24 инча за прозоречни единици. Така се налага портативна въздушна инсталация с размерите на стандартен.

Докато те могат да бъдат монтирани с лекота във всяко помещение, преносимите климатици не могат да изсушават ефективно, защото не могат да отделят вода отвън като останалите три вида на климатика. Много преносими устройства съдържат малък резервоар, който ще изпари и влажността на въздуха от помещенията. Преносими климатици са изцяло разположени във вътрешността на сграда и не намаляват шума от външните стени, както всички останали.

Наред с плюсовете и минусите при различните климатици, преди самата покупка е добре да сте информирани за безплатен монтаж и поддръжка. Някои от тях предлагат такива, като например моделът Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA.

Вашият коментар