Да сътвориш нещо със собствените си ръце, влагайки цялата душа, смисъл и енергия е нещо велико. Така смятат всички творци, независимо какви творения излизат измежду пръстите им. Дали това е художествено произведение, поезия, музика от струните на музикален инструмент, ръкоделие, икебана и т.н. Всичко, което създава човешката същност и влага в него много любов, светлина, позитивизъм и красота пресъздава магията, на която е способна само душата.

Някои смятат, че рисуването е послание, което художника може да прати до всеки. Идеята на подобни творения е да пренесат отвъд материалното и да докоснат онази духовна частица заложена у всеки. Така според някои художници посланията се разпространяват по цял свят, за да направят хората по-добри.

Чудесна възможност за малки и подрастващи предоставят частни уроци по рисуване. В тях могат да запишат деца на различна възраст и в групи да се учат на основни и специфични неща в областта на рисуване, живопис и художествени творби

Тълкуване на картините – според създателите на картини, духовната сила трябва да достига до повече хора. Това е като музиката, която прави хората по-добри, по-щастливи и позитивни. Такива са и посланията на картините.

Могат ли рисунките да променят света към по-добро – според някои от великите художници всяка творба има своето предназначение и най-често то е за по-добро, по-красиво или нещо поучително. Така е и с картините. Всеки един символ върху платното може да означава нещо, да носи послание и да подсказва нещо любопитно, важно интересно за бъдещето.

Рисуване = медитация – много велики художници от миналото и до днес рисуват в един специален за тях момент. Това усещане някои наричат Медитация. Според някои от професионалните художници по време на рисуване самият творец не знае, какво ще се получи върху платното. Подобен род творения имат своите тълкувания и носят послания. Всяка една картина може да е така богата на информация, както и една книга.

За допълнителни подготовка бел може да се информирате и онлайн.

 

 

Вашият коментар