Научете как да изберете правилните тенис ракети. Тзи комплект, който допълва вашия стил на игра може да има буквално стотици различни тенис ракети. Винаги може да закупите или да намерите две ракети от различни производители, но е добре и да помните, че само един допълнителен грам от теглото или милиметър по-дебел лъч ширина може да има огромен ефект върху производителността на всяка една тенис ракета.

Кои са спецификите в подбора на правилни аксесоари и оборудване за играта тенис на корт, научете сега:

Собственото тегло на тенис ракети е първото нещо за всеки начинаещ тенисист. При избора на първата тенис ракета от значение е и тежестта й. Тенис ракети обикновено тежат от около 245 грама, които са приемани за много леки до около 340 гр., които са най-тежките. Трябва да се опитате да изберете тегло, така, че да сте уверени, че ще се справите с, избора на ракета. Вземете под внимание и факта, че ако тенис ракетата е прекалено лека или прекалено тежка, може да има отрицателен ефект върху играта или по-лошо да е причина за навяхвания на ръката.

Точка А за тенис ракети е просто, точката, в която ракетата е перфектно балансирана. Това се измерва от приклада на тенис ракета нагоре и обикновено варира от 290 мм до 360 мм в някои случаи.

Всичко това дава информация за баланса на тенис ракетите. Така например тенис ракети с точка на баланса над 330 мм. се считат, че имат най-тежка глава, размерът между 315 – 330 милиметър обикновено показва добре балансирани тенис ракети, с точка на баланса на триста и петнайсет мм и по главата са светлина.

Много неща се свеждат и до лични предпочитания, но това е трябва да отбележи, че главата светлината тенис ракетата обикновено е по-маневрена, а това позволява по-лесна и чиста игра. Обикновено главата може да тежи, но и да осигурява повече мощност при всеки удари. Балансираните тенис ракети дават малко и от двете.

Тенис ракети се предлагат в голямо разнообразие от различни форми и размери, като размерът на главата и формата са с най-забележима разлика между тенис ракетите. Големината на размери обикновено се определят като:

Mid (80-94 в кв)

Mid Plus (95-104 в кв)

Oversize (105-119 в кв)

За супер гигантски са тези със 120 в кв +. При тях съществува законово ограничение за конкурентна игра на 135 инча за квадрат.

Вашият коментар