Много биха сметнали, че грижите за ламинираният под не са важни. Уви, ако целта е да съхраним подовата настилка за по-дълго, то от значение е и правилната грижа за нея. И докато паркетите, които от едно време ни бяха известни изискваха периодично циклене, то тук ламината ни спестява тази обремененост. Това действително е голямо преимущество у ламиниран паркет.В наши дни все повече се наложи ламинирания под за домове, офиси, магазини, всякакви обществени помещения в сгради. Предвид постоянната експлоатация е добре и да се познават някой негови специфики. Информираността може да е от голяма полза за правилната грижа за ламината.

Ламиниран паркет Egger Compact 8мм 2736 Дъб шанън има лъскава повърхност, качествен материал, изискан дизайн, а гладката му повърхност може да бъде съхранена само с няколко стъпки.

От значение е отстраняване на всички по-едри частици от пода. Камъни, пясък и кал от подметката на обувката, трохи от обяда, около масата, парчета счупени играчки или прибори могат да доведат до трайни и незаличими следи. С помощта на прахосмукачка всички тези частици се събират и изхвърлят.

Идва ред на почистване на ламиниран паркет с кърпа. Това трябва да се прави поне един-два пъти седмично и целта му е да отстрани всички прашни частици. Използването на мека стирка за пода и малко разтвор от вода е лесен и икономичен начин. Когато по ламинираната повърхност има по-упорити петна от сосове, мазнина, киселина, дъвки, восък, мастило или други се използва препарат за ламинат. Изборът на подходящ препарат се прави в специализирани за ламинирани паркети магазини, защото всеки друг, който не е предназначен за целта може да унищожи гланцираната повърхност на пода.

Почистванията на ламинирани паркети се извършват поне един път на седмица според леките форми на замърсявания. Периодично един път на всеки 3-6 месеца се минава цялата ламинирана повърхност с по-концентриран препарат, който се нанася на сантиметри и внимателно се втрива.

В случай, че може да си позволите високи нива на хигиена и грижа за ламинирания паркет, то и предложение като Esprit №1428634 Бял бор, нямат да ви попречи, въпреки снежната белота и завидна гладка повърхност. Сега може да имате всичко, щом знаете как да спазите изискванията за поддръжка на ламинирания под.

 

 

 

 

 

Вашият коментар