Много хора смятат, че за да свалят няколко килограма от телесната си маса трябва да се подлагат на вълчи глад и неимоверни физически усилия. Истината е, че натрупаните мазнини могат да бъдат лесно изгорени само с няколко часа тренировка седмично. И тук никой не включва тежката физическа активност, свързана с щангите във фитнес зала, изминаване на десет километра всеки ден и безвкусни порции варени зеленчуци.

Диетолози и инструктори по здравословен начин на живот съветват все повече млади хора да се ориентират от ранна възраст към някакъв вид спорт.

Тенис на корт е чудесна, динамична и приятна игра, която може да помогне вашето отслабване. Вече съществуват много тенис на корт игрища и в самата столица, а всеки почитател и любител на спортните занимания, може да научи как стоят нещата и как би могъл да се включи в подобна игра.

Нека обърнем и по-специално внимание около техниката за отслабване.

Когато искаме да свалим няколко килограма – 2-5, не е нужно дори да подлагаме организма си на дръзки диети за отслабване. Три пъти седмични тренировки по тенис на корт ще са напълно достатъчни само за 2-3 седмици да влезем отново във форма.

Тялото ни се състои от групи мускули, а те формират телесната маса на организма. Към нея има и известно количество мазнини и води. При по-голяма физическа активност мастните депа се изгарят, защото организма черпи запаси от енергия, водата се изхвърля по лесно от тялото, в резултат на забързания метаболизъм и редовните изпотявания, а мускулатурата се стяга.

Тенис на корт играта позволява раздвижвания на различните мускулни групи в тялото, а натоварвания са приятни и неангажиращи. Много хора избягват аеробика, тичане, посещенията във фитнес залата, защото честата повторяемост, която изискват упражненията ги кара да скучаят. В играта тенис на корт, няма скука, няма бездействие, а всеки ход може да е предопределен от самия играещ.

Ето, защо тенис на корт се препоръчва не само за професионални и страстни привърженици на спортните занимания, но и за обикновени хора, решили да свалят някое и друго килце и да живеят пълноценно и в хармония с тялото си.

Спортни занимания за начинаещи мога да се запишат и в тенис на София клубове и спортни училища от всеки желаещ. Независимо каква е идеята – азтварване, научаване на нови техники и умения или отслабване.

 

 

Comments are closed.